AD(H)D & Breingezondheid coaching

Breingezondheid uitdagingen

Liefde is het beste medicijn om met AH(H)D en de symptomen hiervan om te gaan. De liefde zorgt er namelijk voor dat je geduld kunt opbrengen voor jezelf of degene die net anders bedraad is in zijn hoofd. En liefde heb je vaak genoeg, maar wist je welke impact de juiste voeding kan geven?

Herkenbaar?

Ik loop naar de keuken om schoonmaakmiddel te pakken. Onderweg zie ik wat elastiekjes van mijn dochter op de aanrecht liggen die ik meteen maar even ga opruimen. Als ik naar de woonkamer kast loop om uit de la een bakje te pakken waar ik deze bewaar zie ik dat de la best wel een rotzooi is en besluit het even allemaal netjes te maken. De bel gaat, ik loop naar de deur en de buurvrouw vraagt of ze een vaas kan lenen. Ik loop naar de kast om de vaas te pakken en leen deze aan de buurvrouw en bedenk dat ik nog bloemen voor mijn moeders verjaardag moet bestellen. Ik loop naar mijn telefoon om een notitie hiervan in mijn telefoon te maken, als ik zie dat er drie nieuwe whatsappberichten binnen zijn gekomen, scroll ik erdoorheen om te zien of ze belangrijk zijn. Mijn jongste dochter staat ineens naast me en vraagt of ze mag gaan verven. Ik draai me om om naar de kraan te lopen om water te pakken en bedenk me dan ineens: Wat kwam ik nou in eerste instantie in de keuken doen….?

 

Leefstijlcoaching Louisa Hernandez

Bovenstaand voorbeeld is hoe een AD(H)D bedraad brein werkt: nooit rust, altijd actie.

Toch is er nog veel meer te doen met een AD(H)D diagnose of als je alleen al vermoed dat je kind AD(H)D symptomen heeft. Wetenschap bewijst dat voeding een grote impact heeft en dan met name een tekort aan bepaalde voedingsstoffen.
Onderzoekers van de universiteit in Wageningen zeggen: Dieet heeft zelfde effect als Ritalin. Waarom worden er dan nog zo massaal medicijnen voorgeschreven. In 2000 werden er door apotheken 178.000 recepten voor methylfenidaat afgegeven, in 2010 was dit al 980.000 en in 2017 rapporteerde de Stichting Farmaceutische Kengetallen al 1.3 miljoen recepten.

Wat is er aan de hand? Er zit toch niet iets in het grondwater waardoor veel kinderen ineens AD(H)D ontwikkelen? Of komt het misschien omdat ons voedingspatroon de laatste jaren zo drastisch is veranderd? Of omdat we door zoveel prikkels, bliepjes en  beeldschermen continue aan staan.
Ongeveer 4 procent van de kinderen in Nederland heeft ADHD, een aandachtstekortstoornis met hyperactiviteit. De symptomen kunnen sterk verminderen als deze kinderen hun voedingspatroon en leefstijl kunnen aanpassen.

 

Hoe doen we dat

Als AD(H)D expert heb ik een stappenplan ontwikkeld wat er voor kan zorgen dat de AD(H)D symptomen kunnen verminderen of veranderen.
Wat houdt het in:

  • Eerst meten we je voedingstekorten (a.h.v. voedingsdagboek en testen op vitaminetekorten)
  • We passen in stappen voeding aan waarvan het lichaam een tekort heeft.
  • We kijken ook welke belastende voedingsmiddelen we kunnen vervangen door andere voeding
  • Daarnaast kijken we hoe we overprikkeling en chaos en eventuele andere stressoren in het hoofd beheersbaar kunnen maken
  • We kijken naar je leefstijl om dat te zien welke aanpassingen daar wenselijk zijn (o.a. slaap en beweging)

Zo werken we toe naar een sterk en gezond kind dat vol zelfvertrouwen op zijn eigen unieke manier in het leven mag staan.

Kortom: we maken samen een plan met jouw gewenste doel en dat van je kind voor ogen. Daarom kan het proces voor de een weken en voor de ander maanden duren.

Health Test

Zit jij in de gevarenzone?

De helft van Nederland is chronisch ziek. Dit zijn gegevens van 2015 dus voordat de Covid-pandemie wereldwijd vele mensen raakte. Chronisch ziek zijn is nogal wat.

Zoek jij:
– meer energie
– een betere gezondheid
– gezondere huid
– een sterker immuunsysteem
– stabielere hormoonbalans
– betere spijsvertering/darmgezondheid
– focus en langere concentratie

Laat je bloed antwoorden geven.

LET OP: Een huisarts neemt deze vetzurentest niet bij je af. Een goede arts verwijst je wel door naar mij of mijn collega’s zodat je inzichten krijgt!

Health Plan