OK-vignet uitgereikt aan Kinderopvang Kristalkind

Lianne Rijnen van Kristalkind en Louisa Hernandez Tobias van stichting Kind en Voeding

Dinsdag 10 november 2020 heb ik voor de eerste keer vanuit Stichting Kind en Voeding een OK vignet mogen uitreiken aan kinderopvang Kristalkind in Breda. Directrice Lianne Rijnen was ontzettend trots!

Het Ok-vignet wordt uitgereikt aan scholen of kinderdagverblijven of restaurants die gezonde voeding op hun agenda hebben staan. Een heel belangrijk thema in deze tijd waarbij steeds duidelijker wordt welke impact je op je eigen gezondheid hebt. Scholen en kinderdagverblijven moeten hiervoor hun maaltijden aanpassen naar een gezond voedingsbeleid en daarmee suikerhoudende snoep of traktaties vervangen door voedzame alternatieven. Daarbij kunnen ze ook ouderbijeenkomsten organiseren met thema-avonden over voeding.

Op een toegankelijke, afwisselende maar ook serieuze manier heb ik in oktober tijdens een voorlichting de medewerkers van de opvang geïnformeerd over voedzame voeding en waarom bepaalde voedingsmiddelen voor jonge kinderen beter vermeden kunnen worden. Kristalkind had al een heel gezond voedingsbeleid omdat ze bekend staan om hun duurzame keuze’s en hun antroposofische werkwijze.

Wil je weten of jouw kinderopvang ook aan de eisen voor het OK-vignet voldoet zodat het zich op een gezonde manier kan onderscheiden?