Natuurapotheek

Voeding is een belangrijke peiler voor onze gezondheid. Leefstijl en leven zonder stress is een andere zeer belangrijke. Ondersteunend aan beide is de natuurapotheek.

 

Natuurapotheek

Moeder Natuur

Als je aan je kinderen vraagt waar medicijnen vandaan komen, dan zullen ze niet gauw zeggen: uit Moeder Natuur. Toch komen de meeste effectieve geneesmiddelen al eeuwen uit je eigen tuin, het bos ofwel uit de natuur. Vraag maar eens aan je moeder of oma. Mijn moeder bond me altijd bij oorpijn een ui om mijn nek. Ze wist niet precies waarom maar dat had haar moeder haar geleerd. Zo is de kennis over de natuurwijsheden jaren op jaren overgedragen van moeder op kind.

In het oosten zweren ze nog steeds bij natuurlijke geneesmiddelen. Ik ben van mening dat natuurlijke middelen sneller door het lichaam herkend worden en daardoor zo effectief zijn.

Naast vele zelfgemaakte kruidentincturen maak ik de laatste jaren steeds meer gebruik van de olie die uit deze mooie kruiden gehaald wordt. Mijn EHBO-kit bestaat niet eens uit jodium en pleisters maar slechts uit een paar mooie basisoliën.

 

Natuurapotheek voor het hele gezin

Voeding is voor mij de basis van onze gezinsnatuurapotheek. De meest krachtige en effectieve gezondheidsresultaten haal je het snelst met goede voeding. Daarnaast is leefstijl en het vermijden van stress een andere zeer belangrijke factor. Als ondersteuning gebruik ik de tincturen en olietjes van DOTERRA.
Meer informatie over mijn natuurapotheek of bestellingen doen kan via bestelling@vidanatuurvoeding.nl.

Workshop Terug naar je natuur

Het stilstaan en je zintuigen scherp zetten; was de oefening die mee het meest heeft geraakt. En met mijn ogen dicht stappen maken en voelen vertrouwen dat het goed komt ook al maak ik kleine stapjes. Voelde in het begin wat wankel maar door kleiner stapjes te maken ging het beter.’

Desiree Rienks-Adank 
Desiree Rienks-Adank

Workshop Terug naar je natuur

‘De oefening een object in de natuur te zoeken, die representatief stond voor de gevoelens die ik had op dat moment had, was erg treffend. Het was een inspirerende manier om me bewust te zijn van de gevoelens/ belemmeringen die ik had en daarnaast gaf Louisa me handvatten om op praktische manier hiermee aan de gang te gaan! Super gave en leerzame stiltewandeling!

Simone Koole 
Simone Koole

Workshop Fermenteren

Je geeft veel informatie, je weet zo veel.
De hoeveelheid aan verschillende informatie is zo van toegevoegde waarde. Ook ketchup maken en meteen een ‘eindproduct’ hebben.

Caroline Mol 
Caroline Mol

Workshop Terug naar je natuur

‘Wat een mooie ervaring. Een heerlijke wandeling in een prachtige omgeving en Louisa weet hierbij de juiste toon te zetten zodat je helemaal tot rust komt en 1 wordt met de natuur en je eigen gedachten/emoties.

Yvonne van Mullem 
Yvonne van Mullem

Workshop Terug naar je natuur

‘Louisa heeft me begeleidt bij een natuurwandeling. Ik ben graag in de natuur, maar toch gaan veel dingen onbewust aan me voorbij. Door de oefeningen van Louisa was ik me bewust van de natuur. Ik genoot volop van de natuur, de geluiden, kleuren, vormen!’  

Simone Koole 
Simone Koole