Romige bloemkool en knolselderij puree
Voedzaam makkelijk en snel!
Bloemkool is zo veelzijdig! Het is vezelrijk en bevat veel vitamine C, K en zelfs wat B-vitaminen. Door de lekkere bite van knolselderij krijgt je puree een heerlijke smaak. Je zou zelfs veel calcium binnen kunnen krijgen als je het groen van het blad van de bloemkool ook eet 😉
Ingrediënten
- Halve knolselderij
- 2 aardappels
- 1 bloemkool
- 20 gram room boter (vegan alternatief: olijfolie/kokosolie)
- 10 deciliter plantaardige drink of melk
- Geraspte kaas als topping als je kind wat ouder is (vegan alternatief: edelgistvlokken)
Hoe maak je het?
Schil en snijd de knolselderij en aardappel in blokjes. Maak de bloemkool schoon en snijd het in roosjes. Kook alles in wat kookvocht gaar.
Pureer alle groenten. Smelt de boter of voeg de boter aan de warme groentepuree toe.
(als je kindje ouder dan 1 is kun je de puree met kaas bedekken en 10 min onder de grill verwarmen)
Je kunt het serveren met een beetje gekookte kip of als je vegan bent met een handje belugalinzen
Tip 1: Mocht je voor Rapley kiezen dan laat je het pureren achterwege en kan je kleine lekker met de grove gekookte groenten gaan experimenteren!
Tip 2: Als je tijd hebt de bloemkool en knolselderij te stomen dan zou ik dat doen zodat je alle vitamines behoudt!
Tip 3: Voor jezelf is het een super heerlijk bijgerecht waarbij je nog gestoomde regenbooggroenten kunt serveren.