Glutenvrije noten en zadencrackers
Ben je een echte broodeter? Dan heb ik hier een heerlijk alternatief wat je goed in de smaak zult vallen. Het is nog voedzamer en vullender ook door de goede bouwstoffen uit eiwitten en goede vetten. Heerlijk om te beleggen met zelfgemaakte hummus, avocado of eiersalade!
Ingrediënten
-
50 gram sesamzaad
-
50 gram gemengde noten
-
50 gram pompoenpitten
-
50 gram boekweit/kasha
-
25-30 gram zonnebloempitten
-
50 gram boekweitmeel
-
130 ml water
-
2 gram zeezout
-
1 volle eetlepel zeewier
Variatie
- Scheutje olijfolie
- 1,5 eetlepel Italiaanse kruiden
- 4 a 5 zeer fijn gesneden gedroogde tomaten
- ½ zeer fijn gesneden paprika
Hoe maak je het?
- Verwarm oven voor op 140 graden.
- Vermaal alles (behalve zonnebloempitten en boekweitmeel, water en zout). Alles goed mengen en dan de laatste ingrediënten erbij. Zorg dat het een egale massa wordt.
- Spreid de massa uit op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Zorg dat de dikte overal gelijk is zodat het gelijkmatig gaart. Kerf met een mes 12 crackers uit de massa.
- 45-50 minuten in de oven. Laat ze goed afkoelen voordat je ze in stukken breekt.
Recept inspiratie: Rineke Dijkinga