Gebakje biet
Biet is rijk aan allerlei vitamines en mineralen maar bevat vooral vitamine C en ijzer.
In biet zit veel nitraat wat kan zorgen dat de aderen verwijdt en de bloeddruk laat dalen. Eet maximaal 3 keer per week nitraatrijke groenten i.v.m omzetting naar nitriet in je lichaam. Kinderen onder het jaar kunnen nitriet moeilijk verwerken dus wacht met nitraatrijke voeding tot na het eerste jaar!
Receptinspiratie uit Kiind
Ingrediënten
Ingrediënten bodem voor 6 muffins
- 70 gram amandelen
- 5 medjoul dadels in kwarten
- 1,5 eetlepel cacaopoeder
- snufje zout
- 0,5 – 1 eetlepel water
Ingrediënten voor vulling
- 50 gram geweekte cashewnoten (ongeveer 3 uur)
- 75 gram rauwe biet (geschild en in blokjes)
- 50 gram frambozen (in de winter kan dat prima uit de diepvries)
- 3 eetlepels kokosolie
- 2 eetlepels kokosyoghurt
- 2,5 eetlepel citroensap
- 2,5 eetlepel ahornsiroop

Hoe maak je het?
- Maal de amandelen, dadels, het cacaopoeder en het zout tot een korrelige structuur. Als het te droog lijkt kun je er wat water bij doen. Verdeel het mengsel over 6 muffinvormpjes. Goed aandrukken
- Maal de ingredienten voor de vulling in een keukenmachine tot een gladde massa. Schenk het over de bodems en zet ze weg in de vriezer tot ze hard zijn.
- Haal ze een half uur voordat je ze wilt eten uit de vriezer. Je kunt ze versieren met gepofte quinoa of gierst en frambozen.