Troepvrije choco-hazelnotenpasta

Is je kind dol op chocopasta of hagelslag? Hiermee heb je een waardevol en overheerlijk gezonder alternatief die niet je bloedsuikerspiegel laat pieken. En dat zorgt voor een stabiele bloedsuiker en een lange verzadiging. Van dit beleg overeet je je niet omdat het vullend en voedzaam is. In de koelkast is het weken houdbaar!

Ingrediënten

  • 185 gram hazelnoten (20 min in oven op 150 graden)

  • 65 gram cacaoboter (smelten in pannetje)

  • 10 verse dadels (geweekt als ze droog zijn)

  • 2 eetlepels cacao

  • 60 ml water 

gezonde choco hazelnotenpasta

Hoe maak je het?

  1. Maal de noten in een foodprocessor nadat ze zijn afgekoeld uit de oven.
  2. Prak de dadels of voeg die erbij in de foodprocessor en maal het door elkaar.
  3. Doe deze mix in een makkelijk af te sluiten pot die in de koelkast past.
  4. Meng de gesmolten cacaoboter erdoor (kokosolie mag ook maar zorgt wel voor minder volle en andere smaak)
  5. Meng als laatste de cacao en het water erdoor.

Receptinspiratie: The Green Kitchen travels