(Glutenvrije) bananenbrood zonder suiker
Slimme snack of ontbijt die voedend is voor je hersenen en zeer lief voor je darmen en buik is dit optimaal voedend receptje.
Doordat de natuurlijke suiker uit de banaan wordt gecombineerd met een goed vet (kokosolie) en een goed eiwit (amandelmeel en boekweit) stijgt de bloedsuikerspiegel nauwelijks. Dit zorgt voor lange energie en lange verzadiging. Voedzaam en slim dus!
Receptinspiratie uit opleiding Kindervoedingscoach Better Health
Ingrediënten
- 5 grote rijpe bananen
-
5 grote biologische eieren
-
3 eetlepels kokosolie, gesmolten
-
50 gr kokosrasp
-
60 gr amandelmeel
-
75 gr boekweitmeel
-
1 tl bakpoeder
-
snufje zeezout
-
100 gr 100% chocola
-
Evt. wat geschaafde amandel erover als decoratie
Hoe maak je het?
-
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bananen en eieren in de blender (in 2 keer) daarna in een grote kom de rest van de ingrediënten (behalve chocola) erdoor mengen. Chocola als laatste in stukjes erdoor mengen. Beslag in cakevorm gieten en 40-45 min in oven. Laat afkoelen voordat je gaat eten.
Variatietip moeilijke eters: je kunt er ook nog een halve geraspte courgette doorheen doen of wat geraspte wortel. Zit er meteen een portie groenten in en die proef en zie je nauwelijks!
Dit kun je als ontbijt, tussendoor of bij de lunch met een kopje soep eten!