Havermoutreep met amandelen voor snelle energie

Haver kan voor uren de trek stillen en is vrij van gluten! Rijk aan vezels en boordevol kwalitatief rijke eiwitten. Een super combi voor een sportsnack!  Regelmatig havermout eten kan de bloeddruk verlagen. Echt een gouden graan voor in je keukenkastje. Het liefst eet je de grove haver, dus niet de instant variant.

Daarnaast bevat het langzame suikers als dadels en goede stroop, wortel en amandelen voor een goede verzadiging en vetiname. 

Receptinspiratie uit Havermoutje

Ingrediënten Havermoutreep

Ingrediënten voor 15 flinke of 25 kleine ballen

  • 120 gram  havermout
  • 75 gram fijngehakte amandelen
  • 250 gram dadels zonder pit in stukjes
  • 70 gram geraspte wortel
  • 20 gram rozijnen
  • 1 eetlepel goede appelstroop (geen rinse)
  • 2 eetlepels kokosolie
Zoete havermout snack

Hoe maak je het?

  1. Meng alles, behalve de kokosolie, door elkaar in een grote kom.
  2. Smelt de kokosolie en voeg deze toe aan de andere ingrediënten en meng het tot een smeuig geheel.
  3. Laat het deeg 30 minuten in de koelkast op laten stijven.
  4. Maak er dan ballen van maken in de grootte die jij fijn vindt.
  5. Je kunt ze in de koelkast in een dichte trommel bewaren.