Haverwafels

Haver is een heel fijn graan. Het is rijk aan de goede soort vezels die de cholesterol in het bloed kunnen verlagen. Het is rijk aan goede eiwitten en bevat een anti-oxidant dat ontstekingsremmend werkt. Regelmatig haver eten kan de bloeddruk helpen te verlagen. Zorg wel dat je de volle haver gebruikt en niet de instant havermout omdat die de bloedsuikerspiegels snel kan verhogen!

Een mooi extraatje: haver zorgt voor langere verzadiging en daardoor minder trek!

Ingrediënten

Ingrediënten voor 4 wafels

  • 125 gram fijngemalen havermout of havermeel
  • 100 gram yoghurt (of als je veganist bent 100 ml plantaardige drink i.p.v. 50 ml)
  • 50 ml plantaardige melk of plantaardige drink
  • 2 eieren
  • 1 1/2 theelepel (wijnsteen)bakpoeder
  • 1/2 theelepel kaneel of koekkruiden
  • snufje zout
  • 1 banaan (als zoetmaker)
  • evt. 2 eetlepels honing of rijsstroop

Ingrediënten voor topping

  • 1 appel in dun gesneden plakjes
  • in de zomer is vers zomerfruit ook heerlijk (in de winter zou je kunnen varieren met diepvriesfruit)

 

Haverwafels

Hoe maak je het?

  1. Meng de banaan met de havermeel in een keukenmachine en voeg de rest van de ingredienten toe.
  2. Het deeg mag wat lobbig zijn. 
  3. Vet een wafelijzer de eerste keer in met wat kokosolie. Bij ons wafelijzer hoeven we eigenlijk geen vet te gebruiken. En bak de wafels af.
  4. Meng de gesneden appel met de kaneel en evt een drupje citroen. Bak de appeltjes in een droge pan of wat roomboter tot ze wat lichtbruin zijn.
  5. Serveer de wafels met de warme appeltjes