Pompoenbonbon: alternatief lekkere en gezonde snack

‘ S avonds op de bank een lekker zoetje bij de koffie of thee? Je hoeft je helemaal niet schuldig te voelen met deze vullende bonbon met pompoen. Neem er lekker nog een!
Het leuke van zelfgemaakte snackjes uit de diepvries: je hebt altijd voorraad voor onverwachte visite of voor je eigen genot.

Ingrediënten

Bodem:
100 gram ongezoete kokos
8 zachte dadels
1 el virgin kokosolie

Vulling:
250 gram pompoenpuree (pompoen met zout en virgin kokosolie 45 min in 200 graden oven)
75 gram cashewnoten (3 uur geweekt in water)
10 zachte dadels
4 eetlepels tahin
4 eetlepels virgin kokosolie
2 eetlepels ahornsiroop of rijsstroop
½ theelepel kaneel
½ theelepel zeezout
¼ theelepel gemberpoeder
snufje gemalen kruidnagel

Chocolaag:
300 gram pure choco van minstens 70% cacao (of 8 el virgin kokosolie + 8 el ahornsiroop + 8 el cacaopoeder)

pompoen bonbon

Hoe maak je het?

Bekleed een bakvorm met bakpapier. Meng de ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine totdat het aan elkaar blijft kleven. Doe de bodem in de bakvorm en druk het goed aan met een lepel. Zet het in de vriezer.

Pureer alle ingrediënten voor de vulling met 6 eetlepels water. Haal de bakvorm uit de vriezer en verdeel de vulling erover. Zet het minstens 3 uur in de vriezer totdat de pompoen hard is.

Haal het uit de vriezer en snijd het in repen van 2,5 bij 5 cm. Smelt de pure choco au-bainmarie of maak de eigen choco met kokosolie, ahornsiroop + cacaopoeder.

Bekleed een plat bord met bakpapier. Haal de repen met twee vorken door de choco, laat ze goed afdruipen en leg ze op de schaal. Zet de schaal weer terug in de diepvries (als je zelfgemaakte choco gebruikt heeft het twee lagen nodig). Als ze bevroren zijn kun je ze in een luchtdichte doos bewaren in de diepvries.

Tip voor notenvrij alternatief vervang je de cashewnoten door kikkererwten.

Uit: The Green Kitchen at Home