Vega (seitan) saucijzen

Met carnaval wil je heerlijk snacken, maar ook een goede bodem leggen. Ik maak altijd pannen soep zodat er altijd iets voedzaams is maar die heerlijke super snel gemaakte vega saucijzen liggen hier niet lang. 

Als ze net uit de oven komen staan er hier al vier te kijken of ze al mogen pakken. Voedzaam, vol eiwitten en makkelijk!  

Ingrediënten 

  • 10 plakjes spelt bladerdeeg 
  • 250 gram seitan (in een pot bij natuurvoedingswinkel verkrijgbaar)

  • 1 ui

  • olijfolie

  • 3 volkoren speltboterhammen in blokjes gesneden

  • 1 theelepel Masala, of curry, of paprikapoeder

  • beetje soja saus (Shoyu)

  • scheutje worschestersauce

  • beetje verse nootmuskaatrasp

  • 1 losgeklopt ei

  • 3 eetlepels sesamzaad
vega seitan saucijzen

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Week de boterham in een beetje water. Ontdooi bladerdeeg. Mix de uitgelekte seitan in een keukenmachine. Bak de gesnipperde ui in een pan met een beetje olijfolie. Bak dan de seitan een beetje mee. Knijp het vocht uit de boterhammen en mix dit met de seitan, ui en kruiden en wat zout en peper in de keukenmachine. Breng het op smaak met worschestersauce, sojasaus, evt wat tabasco als je van pittig houdt.

  2. Smeer de randen van de bladerdeeg in met een beetje ei. Verdeel het mengsel over het bladerdeeg en zorg dat de vouw aan de onderkant komt zodat ze gesloten op een met bakpapier belegde bakplaat komen. Smeer het ei over de bovenkant en bestrooi met sesamzaad. Bak de broodjes in 20-25 minuten af in de oven.

Variatietip moeilijke eters: je kunt er ook nog een kwart geraspte courgette, wat gebakken champignons of wat geraspte wortel doorheen doen. Zit er meteen een portie groenten in en die proef en zie je nauwelijks!