AD(H)D, misschien mist je kind voedingsstoffen!

Wist je dat uit onderzoek blijkt dat veel kinderen met breinuitdagingen bepaalde voedingstoffen missen die het voor hen heel moeilijk maakt zich lang te kunnen concentreren, te luisteren of dingen te onthouden? Ze daarom lastig kunnen stilzitten of geduldig op hun beurt kunnen wachten?
Steeds meer kinderen vallen buiten de norm van de maatschappij zodat ze medicatie nodig hebben om ‘normaal’ te kunnen functioneren. Maar wat is normaal?
–> Is het normaal dat van nature beweeglijke kinderen 6 uur stil (met een of twee korte pauzes) op een stoeltje in de klas moeten zitten om te luisteren wat de juf of meester uitlegt?
–> Is het normaal dat kinderen normaal moeten blijven functioneren terwijl hun 30 andere klasgenoten ieder hun eigen ding aan het doen zijn en die kleine van jou elke beweging, elk geluid als overdonderend ervaart? Elke dag weer?
–> Is het normaal dat we natuurlijke gaven van kinderen die net anders bedraad zijn niet meer als kwaliteiten zien maar als last ervaren?
–> Is het normaal dat 2017 er 1,3 miljoen recepten methylfenidaat (Ritalin en andere varianten) aan kinderen werd verstrekt terwijl dit in 2000 nog 178.000 waren?
Wat is er in die jaren zo drastisch veranderd dat er steeds meer kinderen met AD(H)D gediagnosticeerd werden?
Juist: VOEDING EN LEEFSTIJL
In mijn praktijk kijk ik naar waar jouw kind vandaan komt. Welke bagage neemt het al mee. Ik ga op zoek naar de eigen kwaliteiten en talenten en adviseer de juiste voeding zodat het lichaam de groei van jouw kind optimaal ondersteunt. Daarmee mag je kind tot bloei komen, zijn wie het is. En jij als ouder zult zien dat je kind met de juiste voedingsstoffen toch misschien anders is dan je eigenlijk dacht.
Want wist je dat uit onderzoek blijkt dat veel kinderen met breinuitdagingen bepaalde voedingstoffen missen die het voor hen heel moeilijk maakt zich lang te kunnen concentreren, te luisteren of dingen te onthouden? Ze daarom lastig kunnen stilzitten of geduldig op hun beurt kunnen wachten?
Even voor de duidelijkheid: ik verwijt een arts die de diagnose stelt en medicatie voorschrijft helemaal niets. In hun opleiding is voeding maar een minimaal onderdeel. Het ontbreekt ze soms aan de juiste kennis hierover. En natuurlijk zijn er veel kinderen die, in elk geval, tijdelijk veel baat hebben bij medicatie. Maar laten we vooral naar de oorzaak op zoek gaan in plaats van symptoombestrijding. Gelukkig heb ik daar veel kennis over opgedaan in al mijn opleidingen en veel wetenschappelijk onderzoek op kunnen naslaan zodat ik je kind goed kan adviseren. Ik zeg daarmee ook niet dat je kind van de medicijnen afkomt (misschien wel, misschien ook niet) maar je arts heeft je vast ook uitgelegd dat deze medicatie op lange termijn andere gezondheidsrisico’s voor je kind meebrengt. Het is altijd de moeite van het proberen waard.
Laat me meekijken naar het huidige voedingspatroon van je kind. Hopelijk voelt je kind zich dan zo fijn dat het mag laten zien wie het werkelijk is. Dat is voor iedereen het fijnste?
adhd

Ik was niet geheel verbaasd over zijn antwoord. Slechts 1% van Nederland heeft zich de laatste jaren preventief laten testen op zijn vetzurenbalans. Terwijl uit de bijna 800 000 metingen die we bij een onafhankelijk lab hebben laten meten blijkt dat ongeveer 90% van de getesten bij de eerste test geen goede testresultaten laten zien. De meting is een hele goede graadmeter over hoe het met je gezondheid gesteld is. Het geeft o.a. aan in hoeverre je stofwisseling goed werkt (dus je voedingsstoffen in je lichaam ook op de juiste plek terecht komen en of je goed van je afvalstoffen afkunt) en of je lichaam zich kan redden qua communicatie naar hormonen en naar spieren en in hoeverre ze ontstekingsreacties in het lichaam kan tegengaan. En zo nog een heel rijtje essentiële functies waarmee ik je niet mee wil vermoeien.

Veel mensen hebben de afgelopen twee jaar wel meerdere malen een stok in hun neus gehouden om zich ervan te verzekeren dat ze geen corona hadden maar zijn toch huiverig om door middel van een vingerprik test in hun vinger te weten te komen hoe het nu ECHT met de gezondheid van hun lichaam gesteld is. En wat ze daar dan preventief aan kunnen doen dat het niet zo ver hoeft te komen dat de dokter je een uitslag moet geven waarvan de weg terug lang kan zijn.

Heftig ziek worden of andere lichamelijke kwalen die behoorlijk impact op ons leven kunnen hebben, willen we dat dan echt niet weten? Blijkbaar is er genoeg vertrouwen in de gezondheidzorg dat mocht het zover komen deze hardwerkende mensen je er bovenop helpen met medicijnen of andere therapieën ze van hun klachten af kan helpen. Ik heb de afgelopen week met veel weerstand heftige medicijnen moeten slikken om überhaupt te kunnen slapen van de pijn i.v.m. een hernia, dus ik weet dat het helpt. Ik weet ook dat de bijwerkingen zo heftig waren dat ik er ook zo snel mogelijk weer vanaf wilde want zoiets lange termijn slikken zag ik toch niet als een optie. Ik viel in 4 dagen al 2 kilo af van de misselijkheid van de bijwerkingen.

Preventief iets doen aan je gezondheid, terwijl je de eventuele sluimerende gezondheidsproblemen pas over een aantal jaar of zelfs jaren ziet, dat is niet nu. Zou dat de reden zijn?

Er zijn genoeg makkelijke dingen die je preventief zou kunnen doen om je gezondheid een goede kans voor nu en in de toekomst te geven:

  • Eten van moeder Natuur in plaats van vader Fabrikant
  • Zorgen dat je de goede vetten (vette wilde vis, noten zaden) binnenkrijgt die namelijk voor ALLE functies in je lichaam zorgdragen (en als je dat niet 3 keer per week lukt een goede omega 3 olie als supplement).
  • Kwalitatief goede eiwitten eten uit gevogelte en vis, noten zaden en peulvruchten
  • En met name groenten in alle kleuren van de regenboog, in alle maaltijden.

 Ik mag mijn schoenen weer aan doen en strompel weer naar de deur van de behandelkamer. Ik ben heel blij dat mijn therapeut mij, met al zijn kennis over pezen, spieren en botten kan helpen zodat ik straks weer rennend de deur uit kan en de stokken waar ik me nu mee verplaats weer in een hoek kan gooien.

Ik draai me om en zeg: ‘En als ik deze vraag over je kinderen zou stellen? Wat zou je dan antwoorden?’

En daarbij: zou je niet denken dat je kinderen het ook fijn zouden vinden dat jij er over een flink aantal jaren er nog gezond bij loopt als zij hun kinderen te wereld brengen? Ok dit laatste dacht ik er achter aan en vroeg ik hem niet echt.

Ik zal eerlijk zijn, ik heb geen apparaat ontwikkeld waardoor ik door je huid heen kan kijken om je gezondheidstoestand te bekijken. Dat heb ik aan ingenieuze dokters en wetenschappers overgelaten. Zij ontwikkelden een test waarmee de vetzuren in je lichaam gemeten worden. Een simpel speldenprikje in je vinger en je weet lichaam vertelt je hoe de kwaliteit van je lichaam ervoor staat. Veel minder ingrijpend dan een stok in je neus. En na 2 weken weet je precies hoe het er in jouw lichaam voor staat en wat je er aan kunt doen om ooit met je kleinkinderen te kunnen gaan voetballen…

Leg me eens uit. Waarom twijfel je nog?

Hoe houd ik mezelf gezond - natuurlijk vida - natuurvoeding - breda

Warme groet,

 

Louisa

Waar begin je voor een goede gezondheid?

In dit E-book vind je de basis.

Workshop Terug naar je natuur

Het stilstaan en je zintuigen scherp zetten; was de oefening die mee het meest heeft geraakt. En met mijn ogen dicht stappen maken en voelen vertrouwen dat het goed komt ook al maak ik kleine stapjes. Voelde in het begin wat wankel maar door kleiner stapjes te maken ging het beter.’

Desiree Rienks-Adank 
Desiree Rienks-Adank

Workshop Terug naar je natuur

‘De oefening een object in de natuur te zoeken, die representatief stond voor de gevoelens die ik had op dat moment had, was erg treffend. Het was een inspirerende manier om me bewust te zijn van de gevoelens/ belemmeringen die ik had en daarnaast gaf Louisa me handvatten om op praktische manier hiermee aan de gang te gaan! Super gave en leerzame stiltewandeling!

Simone Koole 
Simone Koole

Workshop Fermenteren

Je geeft veel informatie, je weet zo veel.
De hoeveelheid aan verschillende informatie is zo van toegevoegde waarde. Ook ketchup maken en meteen een ‘eindproduct’ hebben.

Caroline Mol 
Caroline Mol

Workshop Terug naar je natuur

‘Wat een mooie ervaring. Een heerlijke wandeling in een prachtige omgeving en Louisa weet hierbij de juiste toon te zetten zodat je helemaal tot rust komt en 1 wordt met de natuur en je eigen gedachten/emoties.

Yvonne van Mullem 
Yvonne van Mullem

Workshop Terug naar je natuur

‘Louisa heeft me begeleidt bij een natuurwandeling. Ik ben graag in de natuur, maar toch gaan veel dingen onbewust aan me voorbij. Door de oefeningen van Louisa was ik me bewust van de natuur. Ik genoot volop van de natuur, de geluiden, kleuren, vormen!’  

Simone Koole 
Simone Koole