Hoeveel vette vis eet jouw kind?

Steeds meer mensen ervaren op steeds jongere leeftijd allerlei gezondheidsklachten. Uit meerdere wetenschappelijke onderzoeken blijkt, dat laaggradige of chronische ontstekingen en een tekort aan vitamine D in de meeste gevallen de oorzaak is. Ruim 95% van de bevolking heeft last van laaggradige ontstekingen, die te meten zijn met een vetzuren test. Van de 7,9 miljard mensen op deze planeet heeft meer dan 1 miljard mensen een tekort aan vitamine D, wat met de R in de maand alleen nog maar toeneemt bij ons en vele andere landen.

Meten is weten 

Wat kunnen de gevolgen zijn van laaggradige ontstekingen?

Op termijn kan dit leiden tot vage klachten zoals vermoeidheid, stemmingswisselingen, moeite met afvallen en slaapproblemen. Maar ook tot welvaartsziekten zoals MS, Crohn, Colitis Ulcerosa, diabetes type 2, Alzheimer, Parkinson, depressie, reumatoïde artritis, hooikoorts, astma, COPD, botontkalking, aderverkalking, spataderen, hoge bloeddruk, beroerte en hartfalen.

Kinderen
Uit ervaringsgegevens van over de 1 miljoen onafhankelijke testen weten we dat vaak juist kinderen slecht uit deze test komen. Idealiter zou er een 2:1 (Omega 6 versus omega 3) moeten zijn om een gezonde balans in je lichaam te hebben. Dit betekent dat op celniveau het celmembraan doorlaatbaar genoeg moet zijn (Omega 3) om voedingsstoffen op te nemen en om afvalstoffen af te kunnen voeren. Bij een te hoge Omega 6 (stug) wordt het celmembraan te stug waardoor deze stofwisseling niet optimaal verloopt. Kinderen scoren vaak tussen de 30-40:1 terwijl de meeste volwassenen tussen de 15-25 te hoog op Omega 6 scoren.

Omega 3 vetten kun je alleen maar uit voeding eten, je lichaam maakt het niet zelf aan. Eet jouw kind meer dan 4 keer per week vette vis (wilde zalm, ansjovis, sardientjes of makreel)? En eet het weinig Omega 6 uit vlees en zuivel uit reguliere veeteelt en plantaardige olie (zonnebloemolie) uit bewerkte voeding als margarine, halvarine, koekjes, gebak, frituur etc.? Dan zou het kunnen dat het een gezonde balans heeft. Helaas ervaren we door de vele metingen dat kinderen vaak uitermate slecht scoren op deze test en dat geeft aan ze op termijn grote problemen kunnen ontwikkelen op gedrag (AD(H)D of anders) of leerproblemen ontwikkelen omdat hun brein in groei chronisch te weinig de broodnodige Omega 3 binnenkrijgt. 

Om er achter te komen hoe deze verhouding in vetzuren zit laten we via een vingerpriktest het bloed meten in een onafhankelijk laboratorium in Noorwegen. Een dokter meet niet op deze manier. Deze test geeft een uitgebreide beeld over de verdeling van vetzuren Omega 3, Omega 6 en omega 9 en de verzadigde vetzuren. Twee weken later ontvangen we de uitslag.

Wat ontvang je?
– Een Vetzuren Test met een persoonlijk rapport bestaande uit 21 pagina’s en een korte samenvatting
– Een consult met uitleg en advies over de uitslag.
– Voedingsadvies met behulp van een voedingsdagboek en handige recepten.

Wist jij dat normale visolie niet werkt? Hier leg ik je uit waarom niet. Ben jij ervan overtuigd dat de visolie die je nu gebruikt wel werkt? Laat het je lichaam je vertellen via anoniem en onafhankelijk onderzoek.

Neem contact om te horen wat ik voor je kan betekenen via louisa@natuurlijkvida.nl of bel 06 12 45 78 83.

 

omega 3 weten

Waar begin je voor een goede gezondheid?

In dit E-book vind je de basis.

Workshop Terug naar je natuur

Het stilstaan en je zintuigen scherp zetten; was de oefening die mee het meest heeft geraakt. En met mijn ogen dicht stappen maken en voelen vertrouwen dat het goed komt ook al maak ik kleine stapjes. Voelde in het begin wat wankel maar door kleiner stapjes te maken ging het beter.’

Desiree Rienks-Adank 
Desiree Rienks-Adank

Workshop Terug naar je natuur

‘De oefening een object in de natuur te zoeken, die representatief stond voor de gevoelens die ik had op dat moment had, was erg treffend. Het was een inspirerende manier om me bewust te zijn van de gevoelens/ belemmeringen die ik had en daarnaast gaf Louisa me handvatten om op praktische manier hiermee aan de gang te gaan! Super gave en leerzame stiltewandeling!

Simone Koole 
Simone Koole

Workshop Fermenteren

Je geeft veel informatie, je weet zo veel.
De hoeveelheid aan verschillende informatie is zo van toegevoegde waarde. Ook ketchup maken en meteen een ‘eindproduct’ hebben.

Caroline Mol 
Caroline Mol

Workshop Terug naar je natuur

‘Wat een mooie ervaring. Een heerlijke wandeling in een prachtige omgeving en Louisa weet hierbij de juiste toon te zetten zodat je helemaal tot rust komt en 1 wordt met de natuur en je eigen gedachten/emoties.

Yvonne van Mullem 
Yvonne van Mullem

Workshop Terug naar je natuur

‘Louisa heeft me begeleidt bij een natuurwandeling. Ik ben graag in de natuur, maar toch gaan veel dingen onbewust aan me voorbij. Door de oefeningen van Louisa was ik me bewust van de natuur. Ik genoot volop van de natuur, de geluiden, kleuren, vormen!’  

Simone Koole 
Simone Koole