Workshop Voed je leven

Ervaringsprogramma Voed je leven is een inspirerende samenwerking tussen Peter van Soest en mij.

We bieden een zesdelig scholingsprogramma aan Voed je Leven, over voeding en vijf andere belangrijke thema’s die ons voeden en ons leven verrijken.

Wat houdt het programma Voed je leven in?

Waarmee voed jij je? Wat geeft jou energie om open, liefdevol, ontspannen en vrij in het leven te staan? Je eigen keuzes te maken, jouw antwoorden te geven? Je gezond en vitaal te voelen?

Veel mensen worden geconfronteerd met angst en stress, zeker in deze tijd. Dat kan ten koste gaan van onze fysieke en geestelijke gezondheid. Het bijzondere van deze tijd is dat de wetenschap de oude wijsheden uit veel verschillende culturen, die nu voor iedereen beschikbaar komt, bevestigt.

Zoals je misschien weet zijn er gebieden op aarde waar mensen op een andere manier leven en veelal gezond oud worden, de zogenaamde Blue Zones. Tijdens onderzoek in deze gebieden ontdekte men een aantal duidelijke gemeenschappelijke kenmerken.

In het programma dat wij aanbieden gebruiken we deze kenmerken als leidraad voor persoonlijke ontwikkeling en kennisoverdracht.

Persoonlijke ontwikkeling
Je wordt bewust van je (ego)patronen en gedrag dat daarmee samenhangt. Je leert wat het effect is van je gedrag en hoe je dat desgewenst kunt veranderen.

Het leven helpt je altijd om te zien waar je niet vrij bent, jezelf niet accepteert, jezelf nog niet liefhebt. We nemen als het ware even een adempauze om in te zoomen waar het voor jou om gaat, waar je naar verlangt en hoe je dat kunt creëren. Leven vanuit liefde in plaats vanuit angst(ego). Liefdevol meebewegen of angstig verkrampen. Als je dat doorkrijgt wordt je leven lichter, makkelijker en leer je dansen met de situaties in je leven die je niet kunt veranderen of je kiest een andere weg.

Het programma is grotendeels ervaringsgericht, aangevuld met theorie. De helft van de tijd zijn we buiten in de natuur en doen daar oefeningen, houden ons bezig met meditatie, visualisatie oefeningen, energetische oefeningen, adem en beweging.

We gaan aan het werk met de volgende kenmerken vanuit de Blue Zones. Dit zijn tevens de thema’s van de 6 workshops, waar aandacht voor natuurvoeding als een draad doorheen loopt:

1. Betekenisvol leven
2. Herwaardering van relaties
3. Kracht van ‘positief denken’
4. Rust nemen en afstemmen
5. Beweging
6. Voeding

We leggen elk thema naast de natuur van je lichaam en hoe je die fysiek en geestelijk kunt voeden.

Wat is onze missie?

We willen mensen bewust maken wat hen voedt. Van voeding tot inspiratie. Met als doel dat bewuste mensen gezonder leven én verantwoord omgaan met leven in het algemeen om op die manier uiteindelijk bij te dragen aan de gezondheid en het herstel van de aarde. Dat is wat ons betreft tevens een van de belangrijkste missies van alle huidige generaties. We pakken hiervoor de bovenstaande thema’s aan en diepen die uit.

**Nieuwe data ervaringsprogramma Voed je leven**
zo 12 sept
zo 26 sept
zo 10 okt
zo 24 okt
zo 14 nov
zo 21 nov

 

Persoonlijke aandacht

Maximaal aantal deelnemers per cursus is acht personen. We houden ons hiermee aan de anderhalve meter richtlijn. Dit zorgt er ook voor dat er aandacht voor je is in de groep.

 

Workshop Fermenteren

Voldeed de workshop aan je verwachtingen?
Meer dan, je geeft veel informatie, je weet zo veel.
Zou je de workshop aanraden?
Ja, als iemand bezig wil zijn met voeding, meer ins en outs wil leren is dit een mooie aanvulling of start.
Welk onderdeel vond je van toegevoegde waarde?
De hoeveelheid aan verschillende informatie, dus eigenlijk de gehele tekst en uitleg. Ketchup maken en meteen een ‘eindproduct’.

Caroline Mol 
Caroline Mol

Workshop Terug naar je natuur

‘Wat een mooie ervaring. Een heerlijke wandeling in een prachtige omgeving en Louisa weet hierbij de juiste toon te zetten zodat je helemaal tot rust komt en 1 wordt met de natuur en je eigen gedachten/emoties.

Yvonne van Mullem 
Yvonne van Mullem

Workshop Terug naar je natuur

‘Louisa heeft me begeleidt bij een natuurwandeling. Ik ben graag in de natuur, maar toch gaan veel dingen onbewust aan me voorbij. Door de oefeningen van Louisa was ik me bewust van de natuur. Ik genoot volop van de natuur, de geluiden, kleuren, vormen!  Daarnaast was de oefening door een object in de natuur te zoeken, die representatief stond voor de gevoelens die ik had op dat moment had, erg treffend. Het was een inspirerende manier om me bewust te zijn van de gevoelens/ belemmeringen die ik had en daarnaast gaf Louisa me handvatten om op praktische manier hiermee aan de gang te gaan! Super gave en leerzame stiltewandeling!

Simone Koole 
Simone Koole

Workshop Terug naar je natuur

De wandeling was ontladend, inzichtelijk, gezellig warm ondanks dat het koud was. Het was eigenlijk nog meer dan ik had verwacht. Heb het maar laten gebeuren. Dacht dat het eigenlijk alleen in stilte wandelen zou zijn. Dus de opdrachten en oefeningen zijn echt cadeautjes ❤️🍀🙏🏻

Het stilstaan en je zintuigen scherp zetten; was de oefening die mee het meest heeft geraakt. En met mijn ogen dicht stappen maken en voelen vertrouwen dat het goed komt ook al maak ik kleine stapjes. Voelde in het begin wat wankel maar door kleiner stapjes te maken ging het beter.’

Desiree Rienks-Adank 
Desiree Rienks-Adank

Workshop Terug naar je natuur

‘Deze workshop Natuurwandeling heeft mijn bewustzijn vergroot, waardoor ik eerder dingen zal doen die goed voor me zijn. Ik omschrijf deze workshop als zacht en met aandacht.’

Rosalie Prinssen 
Rosalie Prinssen