Laaggradige ontstekingen

Staat jouw dashboard op rood?

De basis voor onze celgezondheid in jouw lijf, hoe zit dat bij jou? En nog belangrijker: ‘Wil je het weten’?
Er bestaat een manier om inzicht te krijgen in je persoonlijke dashboard. Je lichaam kan je dat vertellen door middel van een vingerpriktest. We testen dan via een laboratorium of je laaggradige ontstekingen hebt. Want zonder balans in je darmen is er een beperkte of geen goede voedingstoffenopname en beperkte of slechte afvoer van afvalstoffen. Beide zijn voorspellers van grote gezondheidsproblemen (zie afbeelding).

Wat is een laaggradige ontsteking?
Bij laaggradige ontsteking is sprake van een chronische ontsteking. Hierbij is het immuunsysteem chronisch continu actief, maar op zo’n laag niveau dat er geen klassieke ontstekingsverschijnselen zoals roodheid, gezwollenheid en pijn optreden.

De oorzaak van laaggradige ontsteking.
Normaal gesproken wordt het lichaam tegen schadelijke stoffen en ziekteverwekkers beschermd door middel van de lichaamsbarrières. Voorbeelden hiervan zijn de huid en de darmwand. Ze zijn de poortwachter voor ongewenste indringers. Een Westerse leefstijl met chronische stress, gifstoffen en ongezonde voeding zorgt ervoor dat deze lichaamsbarrières verhoogd doorlaatbaar worden. Ze raken als het ware lek en zijn daardoor niet meer in staat om alle schadelijke stoffen en ziekteverwekkers tegen te houden. Het gevolg is dat er van alles (ook schadelijke stoffen) de bloedbaan in kan lekken. Zo wordt het immuunsysteem geactiveerd. Afhankelijk van de situatie van deze persoon zal er een milde of heftige immuunreactie ontstaan. Een heftige immuunreactie kan veel schade aanrichten of tot de dood leiden.

Als je niet in staat bent om een heftige reactie op tijd te beëindigen dan zal jouw lichaam voor een milde immuunreactie kiezen. Dit noemen we een laaggradige ontsteking. Het is een noodoplossing die ervoor zorgt dat ziekteverwekkers zich slecht kunnen vermenigvuldigen en weinig schade aan kunnen richten. Omdat het een milde immuunreactie is worden de ziekteverwekkers niet gedood en blijft je lichaam continue vechten.

Als het immuunsysteem continu geactiveerd is is er sprake van een chronische ontsteking die vaak gepaard gaat met insulineongevoeligheid (insulineresistentie).

Op de lange termijn kan dit tot vage klachten leiden zoals vermoeidheid, stemmingswisselingen, moeite met afvallen en slaapproblemen. Maar ook tot welvaartsziekten zoals MS, Crohn, Colitis Ulcerosa, diabetes type 1 en 2, Alzheimer, Parkinson, depressie, reumatoïde artritis, hooikoorts, auto-immuunziekten, allergieën, astma, COPD, botontkalking, aderverkalking, hoge bloeddruk, beroerte en hartfalen. 

laaggradige ontstekingen

Je bent niet wat je eet, je bent wat je opneemt!

Hoe zit dit dan met zwangeren? Juist voor zwangeren zijn deze laaggradige ontstekingen een van de redenen waardoor een eicel zich niet of mogelijk kan innestelen.

Daarnaast zorgen deze laaggradige ontstekingen voor veel risico’s voor de gezondheid tijdens de zwangerschap van de mama en voor de baby. Een zwangerschap is een enorme metabolische belasting voor het lichaam kan een LGI versterken of uitlokken. LGI vergroot de kans op zwangerschap complicaties zoals pre-eclampsie, obesitas en zwangerschapsdiabetes maar kan de ontwikkeling van de baby ook beïnvloeden door het doorkopieren van een disfunctie van de darm naar de baby met ellende als autisme, astma, ADHD of allergieën. Als je als zwangere al een LGI disfunctie hebt wordt je baby al met een disfunctionerend immuunsysteem geboren.

Gelukkig kun je hier iets aan doen. Door een test met een simpel vingerprikje, de zogenaamde vetzurenbalanstest. De basis voor onze celgezondheid. Want zonder balans, geen goede voedingstoffenopname en een slechte afvoer afvalstoffen: beide voorspellers van grote gezondheidsproblemen. Na het inzicht uit de labtest kan ik je een (wetenschappelijk geteste) compleet natuurlijke oplossing bieden die gegarandeerd werkt.

Wat houdt het Health Plan in:

Variant 1: Health Test Basis (kan online)
– Sessie 1: Health Test (45 minuten)
– Sessie 2: Uitslagbespreking Health Test en voedingsadvies (45 minuten)

Inclusief:
– vingerpriktest
– uitslagbespreking bloedbeeld
– voeding- en gezondheidsadviezen om in balans te komen

Pakket 2 Health Test compleet bevat 3 sessies
– Sessie 1: Intake met voedingsdagboek en meting Health Test (90 min.)
– Sessie 2: Uitslagbespreking Health Test en voedingsadvies (45 min.)
– Sessie 3: Coaching op plan van aanpak naar een gezonder leven. (60 min)

Inclusief:
– vingerpriktest
– uitslagbespreking bloedbeeld
– voeding- en gezondheidsadviezen om in balans te komen
– toolkit naar een gezonder leven
– persoonlijk advies en begeleiding naar gewenste gezondheid

Variant 3: Health Plan Duurzaam
– Sessie 1: Intake met voedingsdagboek en meting Health Test (90 min.)
– Sessie 2: Uitslagbespreking Health Test en voedingsadvies om in balans te komen. (45 min.)
– Sessie 3-6: Coaching op maat. We betrekken het leefstijlplan (slaap, beweging, stressoren) bij de ontwikkeling en begeleiden op tips en voedingsadviezen voor de langere termijn. Monitoren en stellen bij waar nodig. (60 min.)

Inclusief:
– vingerpriktest
– uitslagbespreking bloedbeeld
– voeding- en gezondheidsadviezen om in balans te komen
– toolkit naar een gezonder leven
– persoonlijk advies en begeleiding naar gewenste gezondheid
– coaching op maat