Lastige eters

Lastige eters

Lust ik niet. Mag ik niet.

Er kunnen veel redenen zijn waarom je kind een lastige eter is.
Zitten er allergieën of intoleranties in de familie? Doordat het niet eten van bepaalde voedingsmiddelen een gewoonte is kan er angst ontstaan voor andere voedingsmiddelen. Hoe ga je als ouder om met het mijden van bepaalde allergenen. Waar zitten ze in? Hoe zorg je dat je kind toch alle voedingstoffen binnenkrijgt die het nodig heeft?

Welk gedrag is bepalend aan tafel? Ieder kind start zijn unieke reis  met het in contact komen met voeding. Als deze reis op jonge leeftijd op een natuurlijke en zintuigelijke manier wordt ingezet zal de ervaring anders zijn dan als het niet veel in aanraking komt met een variatie aan voeding. Hoe buig je dit om als je kind al ouder is. Welke invloed kun je als ouders inzetten?  

Gouden start: de eerste 1000 dagen van je kind waarin de basis voor alle groeiprocessen wordt gelegd.

Een niet optimale start in de eerste levensjaren draagt bij aan een gebrekkige ontwikkeling van organen, immuunsysteem, zenuwen en hersenen. Hiermee wordt in de basis het risico op ziektes op latere leeftijd gelegd. Daarnaast speelt gewenning van voeding ook mee wat lastiger omkeerbaar wordt als je kind al ouder is. Een voedingspatroon aanpassen en volhouden blijft een uitdaging. Dus als de start goed is heb je al winst!

Maar met de huidige voeding zijn we toch allemaal groot geworden, hoor ik je dan denken. Ja, en toch zijn er meer welvaartsziekten dan ooit. Veel ouderdomsziekten worden nu al bij kinderen gediagnosticeerd. Dat kan anders en is makkelijker en toegankelijker dan je denkt! 

Ik stimuleer je:

  • zelf te gaan voelen welke voeding goed voor jou en je kind is
  • je bewustzijn te vergroten over wat voeding voor je kan doen
  • met inspirerende recepten.

Waar ga je mee naar huis?

– Meer inzicht in slimme voedingskeuzes.
– Welke trucs liggen aan een gezonde basis voor ouders en hun kind.
– Welke voedingsstoffen mijd je en waarom.
– Inzicht in de Health Test en wat je kunt doen om in balans te komen en blijven. 

Je investering:

Een sessie duurt een uur

Pakket 1 bevat 3 sessies € 210,- (inclusief Health Test)

Online aanbieding
Wil je al een snelle start maken. Kijk eens bij mijn handige E-books in de online omgeving.