Over

Hi, ik ben Louisa

Voeding is mijn passie. Bewustzijn wat de aarde ons te bieden heeft probeer ik dagelijks aan mijn kinderen door te geven. Dat is hun toekomst. Zuinig zijn op alles wat de natuur ons voortbrengt hoort daarbij. Respect voor mens, dier, aarde en milieu zijn mijn kernwaarden en ook die van natuurvoeding. Sinds de geboorte van mijn oudste dochter, met pinda-allergie, werd voeding een noodzaak. Sindsdien laat voeding me niet meer los. Toen ik zelf getest werd op lactose-intolerantie vielen alle puzzelstukjes op zijn plek. Een wereld zonder buikpijn werd een nieuwe werkelijkheid! Jarenlang had ik gezocht naar de redenen voor mijn flinke buikkrampen en nu wist ik welke voeding ik daarvoor moest laten staan. Drie kinderen volgden, ieder kind met een ander aandachtspunt qua allergieën, ik werd een heuse selfmade-allergieën-specialist. Ik wist precies welke voedingsmiddelen ik moest laten staan en waardoor ik het kon vervangen. Ingrediëntenlijsten lezen werd een noodzaak. En daarmee werd de stap naar natuurlijke voeding makkelijk gemaakt, want pure producten zonder barcode werden het medicijn.

Ik wil mensen en met name kinderen inspireren,
want daar start de kennis voor de rest van hun leven.

In 2019 rondde ik mijn HBO-studie Natuurvoedingsadviseur af. Een intense tijd waar flink aan mijn bewustzijn gerammeld werd. Na elke lesdag was ik me hyperbewust dat ik niet meer terug kon naar een tijd van niet meer wetenVoedingskeuzes die we dagelijks maken, het is zo intiem. Maar eigenlijk staan we vaak te weinig stil bij wat er in onze buik terechtkomt. Welke reis het door je lichaam maakt en misschien nog belangrijker; welk effect heeft het op je? Bestaat er gezonde voeding? Ik zal je meteen uit de droom helpen. Je bent wat je verteert. Dus voor jou kan een handje noten een goed alternatief zijn voor een Bounty-reep, voor de ander is dat handje noten dodelijk. Gezonde voeding bestaat niet. Wat voor de een gezond is dat voor een ander niet.

Hoe leer je je lichaam te voeden met wat het dagelijks nodig heeft? Door bewust met de signalen van je lichaam om te gaan en daarnaar te handelen. Onbewerkte voeding zonder toevoegingen zit vol goede bouwstoffen. Je bent dan lief voor je lichaam want dat hoeft dan minder hard te werken om te ontgiften. Daarbij kan het zijn energie op de goede manier inzetten, namelijk om jou (en je organen) te ondersteunen.

Het bewustzijn van goede voeding komt helaas pas vaak als er lichamelijke klachten zijn. De motor is stuk (vermoeidheid) of je bougies lijken het te begeven (allergieën, ontstekingen, maag-darmklachten). Een auto brengen we naar de garage en laten we nakijken. Je lichaam zou heel blij worden van een APK, maar dagelijks volwaardige voedingskeuzes maken zou nóg fijner zijn.

We zien steeds vaker dat onze kinderen al ouderdomsziekten krijgen. Ik schrik daarvan. Je lichaam versneld oud laten worden en jong belasten met voedingsmiddelen die het niet ondersteunen kunnen voor klachten of ziekten als diabetes en obesitas zorgen. De basis voor veel ziekten op latere leeftijd wordt vaak al bepaald door je voeding- en leefstijl op jongere leeftijd. Aan de (Gouden) start is beïnvloeding nog het makkelijkst, kinderen weten dan niet beter en krijgen goede gewoonten mee. Als je dan een lastige eter hebt, heb ik een trukendoos aan invloeden waarbij jij je kind naar betere keuzes kunt stimuleren. Mocht je kind AD(H)D of breinuitdagingen hebben dan hebben we een andere (meer coachingsgerichte) insteek maar ook daar liggen voedingstekorten in de basis. Door deze aan te vullen kun je zomaar de eigenheid van een kind weer naar boven halen. 

Begin 2022 rondde ik daarom mijn specialisatie Kindervoedingscoach af en specialiseerde ik me als AD(H)D expert op breinuitdagingen bij de Better Health Academy.

Mijn missie is minder kinderen aan de pillen en aan goede voeding want deze heeft geen bijwerkingen!

 

Gelukkig is er goed nieuws!

Je kunt het allemaal weer terugdraaien door je lichaam te helpen met bewuste voedingskeuzes. Je lichaam heeft een zelf genezend vermogen mits het ondersteund wordt. Ik snap heel goed dat dit boven je pet groeit want waar moet je beginnen? Ik kan je daar een handje bij helpen. We kijken samen naar het huidige voedingspatroon en eventuele klachten. Van daaruit maken we kleine stappen naar een bewust voedingspatroon. Op jouw tempo en binnen jouw mogelijkheden. Vaak komt er ook nog een ander soort begeleiding bij kijken. Vanuit mijn ervaring als leefstijlcoach neem ik dat meteen mee. Twee vliegen in één klap! Mijn doel is dat je vol levenskracht en zonder klachten weer naar huis gaat.

Naast persoonlijke begeleiding verzorg ik inspirerende workshops, gastlessen en geef ik voorlichting op de scholen en kinderdagverblijven. 

Mijn aanpak
Waarom is mijn aanpak anders?

Als coach en voedingsadviseur kijk ik naar het hele plaatje.
– Hoe zit je in je vel?
– Welke rol heeft stress in jouw leven?
– Hoe vaak beweeg je?
– Neem je rustmomenten?
– Welke voeding eet je en hoeveel drink je?

Testen
Wat kun je bereiken

Door inzicht te krijgen in je innerlijke dashboard door een vingerpriktest heb ik een oplossing die je naar gezondheid brengt.

Je bloed geeft je dieet aan van de afgelopen vier maanden. Op deze info sturen we door voedingsadvies en evt. suppletie in te zetten. Na 4 maanden dit protocol volgen is er een gegarandeerd gezondheidsresultaat. Dit kunnen we meten in je bloed en is vaak al meetbaar door je eigen gezondheidswinst te voelen.

Het resultaat
Meer kennis:

+ over je eigen lichaam
+ over welke alternatieve voedingsmiddelen er voor jou zijn
+ inspiratie in de vorm van recepten

Een lichaam in gezonde balans

+ zodat je afscheid kunt nemen van klachten
+ je je lichaam ondersteunt door je eigen voedingskennis
+ je bewust wordt van wat jou voedt (op alle vlakken!)

Kijkje in mijn keuken met mijn kinderen op You Tube

Sinds kort ben ik een You Tube kanaal gestart. Inspiratie te over als je namelijk met je gezin thuis zit. Toegankelijk en makkelijk is ons uitgangspunt en veel lol! Met je kinderen de keuken in is een waar feestje!
Leuk als je eens komt kijken!