Esmarel van Dalalou, natuurlijke kraampakketten

Op het zoomschermpje zie ik dat Esmarel in een houten huis zit, ik adem even rustig in en uit. Esmarel straalt rust uit en ik wil meedeinen op haar energie. We spreken over hoe we zwangeren kunnen versterken en terug in hun kracht kunnen zetten want dat is precies waar we elkaar in vinden: een gezamenlijke missie om (pre)zwangeren in hun natuurlijke kracht te zetten. 

Tijdens haar eigen zwangerschap raakt ze geïntrigeerd door het natuurlijk ouderschap. Hoe fijn het dragen van een baby voor mama en baby is, dat samen slapen zo veel brengt net als leven op een natuurlijk ritme. Ze merkt dat ze daar een andere kijk op heeft dan de meeste mensen. Ook merkt ze in haar omgeving dat steeds meer ouders daarin zoekende zijn. Ze start het platform Oermoedervannu op zodat ze een klankbord kan geven. Ze merkt dat ze steeds enthousiaster wordt als ze op die energie aansluit en besluit dat ze daar meer in te geven heeft en daar ook veel energie van krijgt. 

Met twee andere vrouwen start Esmarel een webshop die natuurlijke kraampakketten levert, ze stellen ruim 100 kraampakketten samen. Dit idee ontstaat vanuit een eigen gemis tijdens haar eigen zwangerschap. ‘Als je het kraampakket van je verzekering opent is dat echt een shock! Je ziet allerlei producten die niet bijdragen aan vertrouwen, op je natuurlijke eigen kracht bevallen. Bevallen is daarmee zo medisch geworden, terwijl wij al duizenden jaren niets anders doen dan op eigen natuurlijke kracht baren. Ik voelde tijdens die fase sterk de behoefte om gedragen te worden, mezelf aandacht te geven door kruiden of massages en bekrachtigd te worden.’

Na twee jaar besluit Esmarel dat dit haar levensmissie wordt en start door met Dalalounatuurlijk. ‘Ik wil iets bieden waardoor zwangeren zich gezien, erkend en gevoed worden. Natuurlijk is er tijdens een zwangerschap veel aandacht voor de baby. Wat ik zo belangrijk vind is dat de moeder daarin ook gezien wordt! Je zet moeders dan ook in hun kracht, dat ze zelf verantwoordelijkheid mogen en kunnen nemen en niet een ander laten bepalen wat goed voor ze is.’

Dit jaar studeert Esmarel af als Geboortecoach. ‘Daarmee kan ik me ook verbinden met de jonge moeder en een steun zijn waar ze nog zo zoekende zijn’. Hiervoor biedt ze de zwangere vrouw een zwangerschapscursus aan. Ook schreef ze samen met andere geboortewerkers de Bewuste Zwangerschapskalender die online beschikbaar is.

Tijdens ons eerste contact (2 jaar geleden) Esmarel wijst me op het Geboorte-Event, waar veel samenwerkende partners de krachten bundelen om (pre)zwangeren optimaal te ondersteunen. Vanaf dat moment zijn we collega’s en ontmoeten we elkaar op events. Deze prachtige vrouw met krullen en mooie donkere ogen raakt mijn hart met haar zachtheid, haar levendigheid en haar doel zwangeren in hun kracht te zetten. Haar missie is ook mijn missie. We delen nu een waardevolle band.

Wil je graag een kraampakket of de online zwangerschapskalender lezen? Of wil je zelf de fijne energie van Esmarel en haar kennis  ervaren, boek dan haar zwangerschapscursus online of in Soest.  

 

dalalou