Dr. Hauschka therapeute Eva-Maria Velmans

Kennen jullie Eva-Maria Velmans al? Ik ben bij haar gekomen via een goede vriendin omdat ik niet bij zomaar een schoonheidsspecialiste in de stoel wil liggen. Eva-Maria is een warme bescheiden persoonlijkheid met een duidelijke visie. Wat je op je huid smeert heeft effect op je gezondheid en geest. Wat voeding voor je van binnenuit kan doen, kunnen natuurlijke huidverzorgingsproducten (van Dr. Hauscka) op je huid naar binnen ook.

De kracht van Schoonheid: Dr. Hauschka

Haar praktijk Kracht van Schoonheid zit hier in Breda. Op een paar minuten van mij vandaan fietsend. ‘Mijn passie is pure schoonheid, huidverbetering en de relatie tussen innerlijke en uiterlijke schoonheid’ en ‘Goede verzorging geeft zelfvertrouwen en zelfvertrouwen geeft kracht’ zijn zinnen die je op haar website vindt. Zo zie je daar ook dat ze met Dr. Hauschka producten werkt maar ook heel graag adviezen geeft over natuurlijke huidverzorging die je zou kunnen gebruiken. In gesprek met haar merk ik dat achter de rustige inborst veel energie schuilgaat.

Sinds mijn eerste ontmoeting met Eva-Maria gebruik ik Dr. Hauschka Cosmetica. Zoals jullie weten ben ik fan van biologisch-dynamische voedingsmiddelen* en de producten van Dr. Hauschka hebben een biologisch dynamische oorsprong. Ik zocht Eva-Maria op voor een gesprek in het voorjaar van 2020 tijdens de eerste locked-down. Ze kan even geen behandelingen geven door de anderhalve meter norm, maar zit ondanks deze situatie niet stil.

Eva-Maria schenkt me een glas heerlijk water in als we plaatsnemen op stoeltjes in haar voortuin. Haar mooie verzorgende kant uit zich meteen al. Daarnaast pakt ze gauw wat dikke kussens voor in de houten stoeltjes, ‘zodat we wat comfortabeler zitten’.

Eva-Maria: ‘Ik ben druk bezig met adviezen voor cliënten op afstand. Ik heb een uitgebreid netwerk met mensen die mijn producten ook in deze tijd blijven afnemen. Ik kan ze voor hen op een veilige manier klaarzetten of afgeven waardoor ze niet zonder natuurlijke huidverzorging komen te zitten. Mijn werk bestaat voor ruim de helft uit huidadvies geven. Het is heel fijn dat ik er zo nog voor mijn klanten kan zijn. Daarnaast ben ik achter de schermen bezig om programma’s die ik al ruime tijd op de plank heb liggen, uit te werken. Daar heb ik nu ruimte en inspiratie voor’. Eva-Maria heeft net een thuisprogramma op haar website gelanceerd, die klanten op afstand kunnen inzetten. ‘Tijd voor jezelf nemen is heel belangrijk maar om alle logische redenen, leveren we daar snel op in. Toch blijft het belangrijk dat we die paar minuten per dag voor onszelf inzetten. Daar heeft de klant maar ook zijn omgeving direct profijt van.’

Eva-Maria en ik hebben een bijzondere klik. Of dat nu komt omdat we hetzelfde doel nastreven, gezondheid via huid en voeding bij de mensen brengen en een bewustzijn dat we een verplichting hebben naar Moeder Aarde en dus onze gedeelde ervaring met antroposofie ons matcht? Ik weet het niet maar ik weet wel dat ik, als de anderhalve meter norm wat ruimer wordt, graag weer in haar stoel wil liggen. Zodat ik weer kan genieten van die heerlijke voetmassage of die fijne producten op mijn huid. Neem eens een kijkje op haar website.

*Biologisch dynamische voeding heeft een eigen keurmerk, nl. Demeter (betekent Griekse godin van groei en vruchtbaarheid). Demeter is een internationale stichting, met haar eigen keurmerk voor voeding dat is geproduceerd door middel van biologisch-dynamische landbouw, gebaseerd op de antroposofische principes van Rudolf Steiner. Deze productiewijze is anders dan de normale biologische landbouw. Ze gaan heel wat stappen verder ten behoeve van milieu, aarde en dierenwelzijn. Wil je daar meer over weten kijk dan eens op hun website.

 

 

 

 

DR. Hauschka Therapeute